​Туберкульоз виявили у тяжкій формі

10.06.22, 14:00

Вчасно виявити хворобу – це значить врятувати людину і зупинити поширення захворюваності. Цього висновку ми доходимо щоразу, коли під соціальний супровід у БО «100 відсотків життя. Кропивницький» потрапляють хворі на туберкульоз.

Ми не знаємо скількох людей ще міг інфікувати 35-ти річний Кирило, якби рідні не доставили його в лікарню. І чи взагалі він би жив, адже симптоми вже сигналізували про летальні наслідки.

У Кирила виявили туберкульоз у тяжкій формі. Терміново направили в Лісову поляну (нині – Лікувально-діагностичний комплекс 2) і розпочали лікування. Три довгі місяці боротьби за його життя здавалися безкінечними.

Паралельно лікарі обстежили тих, з ким контактував чоловік. Результати не порадували, адже хворобу отримали двоє діток сестер чоловіка. Дівчаткам зробили додаткові обстеження, які оплатили в рамках проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який впроваджується РАТН, а також «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом. Власне, завдяки цьому обстеженню у дітей підтвердився туберкульоз. Вони вчасно розпочали лікування. Сім’ї перебувають під соціальним супроводом соціальної працівниці Ольги Потапенко в БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

За цей період, на щастя, Кирило вискочив з лікарні, став безпечним для суспільства, адже не виділяє паличку Коха. Зараз його виписали на амбулаторне лікування. Він перебуває під соціальним супроводом, щодня приходить у лікарню за місцем проживання і отримує протитуберкульозні препарати.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!