​У Кропивницькому 10 команд молоді отримали фінансування своїх ідей в межах програми UPSHIFT

10.11.22, 14:00

У Кропивницькому завершився тренінг глобальної інноваційної програми для молоді UPSHIFT, яку втілює ГО “Слов'янський культурний центр “Задзеркалля” у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Іспанського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку.

За 4 дні роботи десять команд молоді розробили власні проєкти та отримали кошти для їх здійснення. Дев’ять проектів одразу переходять до реалізації, та одна команда долучиться після виконання порад експертної групи.

Програма UPSHIFT — це глобальна інноваційна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах, що дозволяє підліткам та молоді пропонувати й втілювати у життя інноваційні рішення щодо актуальних проблем у школі, громаді та місті.Цей набір на UPSHIFT був присвячений темі навчання та отримав назву “Спільно до навчання”.

Через пандемію COVID-19, а потім через війну освітній процес в Україні значно ускладнився. Тому учасники UPSHIFT працювали над тим, щоб завдяки їхнім проєктам навчання школярів та студентів у громад стало більш безпечним та цікавим.Серед ідей, які розробляли команди: настільна гра із ситуативними завданнями, присвячена правовій освіті, платформа для дистанційної освіти, що забезпечує ефект присутності в навчальній аудиторії, а також простори для дозвілля та неформальної освіти.

19-річний Єгор, новий учасник UPSHIFT, зі своєю командою працює над створенням одного з таких просторів: “Наш проєкт “Медіа простір “SPACE” - це простір для кожного, тут можуть зібратися однодумці та отримати медіаосвіту. Ми плануємо навчатися та навчати всіх зацікавлених у цій тематиці. Хочемо створити спільноту медійників, котрі будуть обмінюватися досвідом, а також зможуть працювати у нашій великій команді”.

За словами національної тренерки UPSHIFT Василіси Гайденко, команди дуже вмотивовані та мають велике бажання зробити корисні проєкти для суспільства. На додаток, молодь відкрита до взаємодопомоги та співпраці. Учасники цікавилися проєктами один одного і вже під час тренінгу домовились про об`єднання зусиль та створення колаборацій.

До 22 листопада триває третый набір на програму UPSHIFT у громадах Кіровоградської області. Дізнатися більше та залишити свою заявку можна за посиланням: https://cutt.ly/rN6DWR1



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!