У Кропивницькому розпочалась серія тренінгів з організаційного розвитку «Молода Енергія Громад» в рамках молодіжних ініціатив від ЮНІСЕФ

12.11.22, 10:00

У Кропивницькому завершився перший тренінг з організаційного розвитку «Молода Енергія Громад» - «ТОР 1.0». Це один із компонентів програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку втілює ГО “Слов'янський культурний центр “Задзеркалля” у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Іспанського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку.

Мета проєкту – активізація участі підлітків та молоді у житті громад Кіровоградської області; розширення можливостей та надання базових навичок з реалізації молодіжних проєктів, спрямованих на вирішення широкого спектра проблем як місцевого населення, так і осіб ВПО; розвиток професійної спільноти молодіжних працівників в громадах, створення сприятливих умов для реалізації проєктів з підтримки громадянської активності підлітків і молоді.

В тренінгу взяли участь представники різних громад та організацій Кіровоградської області (Пантаївська, Світловодська, Олександрійська, Бобринецька, Новоукраїнська, Суботцівська, Компаніївська, Знам’янська, Помічнянська, ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області», ГО «Молодіжне об’єднання «Центр»/ КПНЗ «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»).

Учасниками тренінгу стали керівники профільних управлінь, голови громадських об’єднань, кандидати на посаду координаторів молодіжних центрів, організацій та ініціатив Кропивницького та громад Кіровоградської області. Спікерки в інтерактивній формі розкривали різні аспекти діяльності молодіжних працівників, які планують розвивати молодіжну роботу та надавати додаткові соціальні послуги для дітей та молоді.

За два дні роботи під керівництвом професійних експерток, двадцять п’ять учасників та учасниць змогли пройти 8 навчальних блоків за різними тематиками пов’язаними з молодіжною роботою. Багато із присутніх вже є сертифікованими молодіжними працівниками та працівницями.

Як зазначила одна з тренерок, Вікторія Талашкевич: «Люди, які беруть участь у тренінзі, по-справжньому мотивовані змінити життя молоді у своїх громадах на краще. Це відчувається так само сильно, як і їхнє розуміння суті і стану справ у молодіжній політиці своїх міст і сіл».

Це перший із трьох тренінгів які планують провести організатори. За словами керівниці компоненту «Молода Енергія Громад» Наталії Мієдінової, такі заходи дуже мотивують та надихають.

«Коротко про результати – змістовна робота, піднесений настрій в обговореннях, творча командна робота, емоційні дискусії та професіоналізм експертів - ексклюзивний рецепт успішного тренінгу з організаційного розвитку. А значить, час ставати до роботи, створювати нові можливості для діяльності молоді в громадах, надихати та запалювати молодь на реалізацію своїх задумів», - зазначає організаторка тренінгу.

Найближчим часом ГО «СКЦ «Задзеркалля» планує започаткувати серію онлайн тренінгів з активізації молодіжної роботи у Кіровоградський області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!