Рятувальники поширюють застережні листівки та знання щодо правил безпеки

10.02.23, 12:00

Днями відбулось чергове профілактичне відпрацювання житлового сектора міст Олександрія, Світловодськ та селищ Петрове й Онуфріївка Олександрійського району.

Фахівці місцевих пожежно-рятувальних підрозділів Олександрійського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області розповсюдили листівки з правилами безпеки у різних ситуаціях та розповіли жителям громад, як запобігти пожежам та іншим надзвичайним подіям.

Зокрема, рятувальники закликали реагувати на сигнали повітряної тривоги, зважаючи на те, що у країні йде війна і загроза ракетних ударів ще не зникла. Також громадянам рекомендували дотримуватись правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів та бути обережними, перебуваючи біля водойм.

Крім того, жителям Олександрійщини нагадали правила пожежної безпеки при користуванні електроприладами, газовим обладнанням, пічним опаленням та альтернативними джерелами генерації енергії й тепла.

А ще рятувальники радили не використовувати для обігріву приміщень саморобні або несправні прилади, постійно перевіряти стан електромережі у будинку.

Фахівці Служби порятунку наводили приклади пожеж та причин їх виникнення, щоб змусити людей замислитись над тим, що досить дрібного недогляду, аби у дім прийшла біда. Особливо це стосується дітей: їх слід постійно навчати правилам безпечної поведінки та організовувати корисне дозвілля так, щоб у них не було бажання пустувати з небезпечними речами.


Джерело: ГУ ДСНС України у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!