​У Кропивницькому говорили про міфи і стереотипи про торгівлю людьми

28.03.23, 17:07

Днями до бібліотекиЧижевського завітали курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ. Працівники інформаційно-бібліографічного відділу запросили майбутніх поліцейських на інформаційне-тренінгове заняття напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі, який у світі відзначають з 2007 року щорічно 25 березня з метою нагадати кожному про злочини проти людства і їх наслідки та попередити торгівлю людьми як форму сучасного рабства.

Після вступного слова з інформацією про важливість відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв рабства і актуальність проблеми торгівлі людьми у наш час, було проведено мозковий штурм: учасники мали назвати якнайбільше слів-асоціацій до слова «рабство», щоб налаштуватись на роботу та активізувати власні уявлення про тему тренінгу.

Далі курсанти стали учасниками інтерактивної гри «Міфи і стереотипи про торгівлю людьми», в ході якої «голосували ногами» і ділились думками і судженнями з приводу запропонованих тренеркою тверджень за темою.

Першокурсники із зацікавленістю сприймали експертні статистичні дані про масштаби торгівлі людьми у XXI столітті – вони їх неабияк здивували.

Тренерка Наталія Калашнікова поінформувала учасників заходу про основні законодавчі акти, які визначають торгівлю людьми як злочин. Учасники проаналізували фото реальних випадків торгівлі людьми, дізналися, як можна ідентифікувати постраждалих.

Наприкінці курсанти стали учасниками командної гри «Безпечна подорож», в ході якої кожна команда мала обрати з запропонованих предметів лише п’ять тих, що убезпечать якнайбільше від потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Дякуємо учасникам за активність і небайдужість.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!