​Небанальна розмова з Вікторією Шкабой

24.04.23, 20:00

Днями в бібліотеці Чижевського відбулася зустріч з молодою кропивницькою письменницею Вікторією Шкабой. Темою обговорення був дебютний роман Вікторії «Солодко, токсично, туманно» та історія його створення.

В книзі перед нами постає відкрита душа головної героїні – Ліки, яка зазнає токсичних стосунків з коханим чоловіком, поступово відчуваючи згубну дію маніпулятора. Внутрішній світ дівчини – це світ особистості, яка вміє жити з цукровим діабетом, працюючи на улюбленій роботі, бути активною в творчості, кохати і при цьому боротися за власний простір.

Починається роман з того, що студентка філологічного факультету Ліка знайомиться в інтернеті зі старшим хлопцем, що спочатку видається ідеальним. Однак із часом їхні взаємини починають нагадувати американські гірки. Він оточує дівчину увагою і турботою, проте її переслідує постійний страх. Чим більше дізнаєшся про головну героїню, тим більше виникає гострих ситуацій, які тримають в напрузі весь роман.

Під час зустрічі письменниця відверто спілкувалася зі студентами вишів нашого міста і відповідала на запитання: Які три людини найбільше змінили ваше життя? Як виглядають токсичні стосунки зсередини? Чому не можна обірвати їх одним махом? Чи є щось, що ви ніколи не пробачите близькій людині? Якщо б ви могли мандрувати у часі, куди б ви відправились? Коли ви зрозуміли що хочете займатись тим, чим займаєтесь зараз? Коли працюєте над книгою, чи є у вас якийсь талісман, що завжди поруч? Коли ви написали свій перший твір і що це було?

Події роману відбуваються в безіменному місті, але всі читачі впізнають в ньому Кропивницький. Місто живе своїм життям, в музеях та головній книгозбірні герої проводять своє дозвілля та призначають побачення. Парк став місцем зустрічі закоханих та загадковим місцем, де дівчата ставали жертвами неуловимого Черевичного маніяка.

Роман Вікторії Шкабой «Солодко. Токсично. Туманно» читається на одному диханні, не дивлячись на непросту психологічну тему. Днями вийшла з друку друга книга трилогії - «Вглиб Кароліни». Чекаємо на нову зустріч з письменницею та на презентацію, на якій дізнаємось, хто така Кароліна, чи буде щаслива в коханні Ліка та чи впіймають Черевичного маніяка?



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!