​У Кропивницькому говорили про кібербулінг та кібернасильство

06.05.23, 14:00

Сьогодні цифрові технології розширюють можливості у всіх сферах життя. Однак крім очевидних переваг, з’являються й реальні загрози, серед яких окреме місце посідає кібербулінг, який за декілька років став глобальною проблемою. Тож, у Міжнародний день протидії булінгу, відбулося засідання кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA, який діє в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

Студенти Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права ім. М. Сая уважно переглянули документальний фільм «Пранкнули» від режисера Ісмаеля Жоффруа Шандуті. У цій стрічці автор розкрив тему «свотінгу» - небезпечної для життя форми кібернасильства, обману правоохоронців, мета якого – направити озброєний загін спецпризначенців до будинку жертви. У фільмі «Пранкнули» онлайн-гравці діляться власними історіями, а події розгортаються через ролики на ютубі та кадри з онлайн-ігор.

Після перегляду кінострічки відбулася активна дискусія: студенти поділилися своїми враженнями та обговорили питання кібернасильства.

Запрошений експерт — представник Управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції Національної поліції України Микола Сульжук розповів учасникам заходу про види кібербулінгу, відповідальне ставлення до інформації, важливість цифрової гігієни, а також надав декілька порад, як не стати жертвою кіберзлочинців, як правильно поводити себе в Instagram та TikTok, як захистити свій персональні дані від зловмисників.

Микола Миколайович наголосив, що важливо повідомляти про ситуації кібербулінгу у відповідні служби. Якщо це відбувається на форумах або в соцмережах, то можна поскаржитися на публікації, коментарі та навіть профілі, які поширюють агресивний та образливий контент.

Тема зустрічі дуже потрібна, адже майже всі учасники та учасниці бодай раз грали в онлайн-ігри, полюбляють вести свої сторінки у соціальних мережах та YouTube, тож проблема булінгу актуальна в нашій країні. В сучасному світі важливо знати, що несе з собою інформаційна ера та вчитися захищатися від нових небезпек.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!