​Молодь Новоукраїнки планує навчати однолітків правилам ефективного управління часом

23.03.24, 10:00

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд - це “Маска” із Новоукраїнки.

Команда складається із п’яти підлітків - це Крістіна Квятковська, Софія Савенко, Аліна Фулга, Антоній Жорняк та Маша Коваль. Проблема, над вирішенням якої працюватиме команда, полягає у тому, що молодь має критично низькі навички в управлінні часом і постійно задається питанням: “Як все встигнути і не вигоріти?”.

Команда “Маска” провела опитування ста знайомих підлітків і з’ясувала, що для багатьох хлопців та дівчат віком 13-17 років ефективне планування часу є великим викликом. Виявилося, що для 61% опитаних ця проблема є більш ніж важливою, а її наслідками стає перевантаження, порушення режиму сну, тривожність, страх осуду, і ще багато інших проблем, які негативно впливають на фізичне і ментальне здоров'я підлітків.

“Ми запитали одне в одного, як ми могли б допомогти одноліткам у правильному плануванні часу. Для того, щоб відповісти на цей виклик, ми придумали персонажа і дали йому ім’я Олексій. Ми уявили, що хлопцеві 16 років і він навчається у випускному класі, готується до НМТ і хоче поступити в один із найкращих вузів України. Втім, одночасно з цим, Олексій хоче спілкуватися з друзями, а також займатися улюбленим видом спорту. І для того, щоб займатися боксом, наш герой жертвує або навчанням, або вільним часом на спілкування з друзями. Щоб правильно розставити пріоритети та навчитися розподіляти свій час, Олексій міг би відвідати тренінг із тайм-менеджменту”, – прогнозують у команді “Маска”.

Команда “Маска” планує пройти навчання і стати експертами та експертками із тайм-менеджменту, щоб далі проводити для однолітків тренінги із управління часом, залучаючи молодь до участі в них через оголошення у соціальних мережах.

“Ми плануємо провести три заходи: про основи тайм-менеджменту», планування часу та практикум у визначенні пріоритетів Заключним заходом буде налагодження зворотного зв’язку з нашими відвідувачами та відвідувачками і, за потреби, персональні консультації зі спеціалістом з тайм-менежменту”, - розповідають апшифтери.

Команда планує охопити цією діяльність біля ста молодих людей у громаді, тому слідкуйте за діяльністю “Маски” протягом наступних трьох місяців у Новоукраїнці, приходьте на заходи і вчіться бути більш ефективними у плануванні свого часу.

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org/, а також в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallya/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!