Кіровоградські діти їздили в Одесу спілкуватися з дельфінами

01.11.13, 10:00

"Так, усі зібралися? Давайте перевіримо списки?!" - лунає з відкритого туристичного автобуса, що традиційно припаркувався біля Кіровоградського театру ляльок. Соціальні педагоги перевіряють прізвища присутніх дітей. Сьогодні у мандри вирушають діти із такзваних соціально незахищених сімей. Точка призначення - Одеса, дельфінарій "Немо". Допоміг розширити мандрівні горизонти дітям народний депутат Андрій Табалов.

На годиннику початок 7-ї ранку, перед лобовим склом густий туман, а у дітей щасливі обличчя, адже побачать дельфінів поруч із собою, відвідають "жемчужину у моря" . Попереду майже шестигодинне "телімпання" українськими, далеко не рівними, дорогами.

-Ти тапочки взяв? Мені мама сказала, що там можна лише в тапочках.
-Та я і плавки прихопив! - уловлює праве вухо з гальорки, де ведуть важливі, морально підготовчі, розмови двоє хлопчаків-підлітків. Але у дельфінарій на показовий виступ хвостатих красенів не встигаємо - вирішили розбавити культурну програму й показати дітлахам столицю гумору і шансону.

Сценарій не перенаповнений інформацією: прогулянка центральними вулицями, спуск Потьомкінськими сходами, візит на Морський вокзал і повернення до автобуса. За дві години дітлахи встигли розім'ятись, розглядаючи архітектуру та кольорові вітрини, згадати рахунок до 200 (щоправда дізнатися спільними зусиллями скільки все ж таки сходинок є на відомому приморвокзальному спуску не вдалося) і свідомо оминути стороною Макдональдс на Дерибасівській та ларьок хот-догів на розі вулиць, де відстоювався автобус.

Дельфінарій зустрічає дітей майже непроглядним туманом, бурними прибережними морськими хвилями та довгими чеканнями адміністаратора, який офіційно дозволив би ввійти в "залу добра і любові". Дельфіни представляють останні красування допитливим глядачам, на авансцену виходить ведучий і довгоочікувана вистава набирає своїх обертів. 
За останній рік у дельфінарії нарешті народилися двоє малюків. Таке поповнення працівники називають справжнім скарбом. Дельфіни завжди дарують радість і посмішку, випромінюють щире почуття любові і лікують від стресів та депресій. Тренери розповідають, що бажаючих зайнятися дельфінотерапією у "Немо" завжди предостатньо, при чому список хвороб, з якими приходять люди, не обмежується кількома позиціями.

Дельфіни у "Немо" вміють танцювати рок-н-рол, ламбаду, робити різні фуете, займаються акробатикою, стрибаючи крізь кола, крутячи круги на носі, навіть співають, а також цілуються й плавають "в обнімку" одне з одним та тренерами. Останні розповідають, що з дельфінами подружитися неважко, але на контакт ідуть не одразу - з ними треба пробути деякий час. Вважається, якщо загадати бажання до того, як потраплять на люину бризки води з басейну після стрибка дельфіна , воно обов'язково збудеться. А ще у дельфінарії є актриси-початківці - морські котики Аліса та Василіса, які і танцюють, і повітряні поцілунки надсилають своїм глядачам-фанатам. 
Виступ тривав 45 хвилин. Пропозицією сфотографуватися з морською істотою за 150 гривень та поплавати поруч з можливістю аренди гідрокостюма майже абсолютна більшість кіровоградці нехтують. Попереду та ж нерівна й туманна дорога додому.

Джерело - сайт Гречка




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!