Тиждень знань безпеки життєдіяльності: Діти вчаться бути обережними!

15.04.14, 11:35

З 7 квітня в усіх навчальних та дошкільних закладах області триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Під час його проведення педагоги та вихователі використовують різні методи і прийоми навчання наших маленьких громадян правилам безпеки.

У тісній співпраці з працівниками освіти рятувальники Кіровоградщини надають методичну допомогу у ході проведення Тижня знань. «Така взаємодія надає можливість навчити дітей прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного їх подолання. Крім того, у дітей зростає повага до працівників інших професій, під час спілкування з рятувальниками діти набувають власного досвіду із збереження здоров’я свого та інших людей», - про це зазначила начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко. Лариса Давидівна також повідомила, що у рамках Тижня проводяться Дні цивільного захисту із практичним відпрацюванням учнями набутих знань.

Бесіди, класні години, конкурси на кращий малюнок з безпеки життєдіяльності, тематичні уроки – це та невелика кількість заходів, які проводяться вчителями й вихователями, аби діти були здоровими й щасливими. У рамках заходу рятувальники Управління ДСНС завітали і до школярів Грузьківського навчально-виховного комплексу I – III ступеня Кіровоградського району, з якими провели бесіду й розповіли про небезпечні ситуації, які можуть виникнути у реальному житті та способи їх уникнення.

Окрім заходів, які передбачені безпосередньо у стінах самих дитячих садочків та школах, одним із найцікавіших моментів для дітей є похід до пожежно-технічної виставки-музею, адже тут скільки цікавого для відвідувачів! І, головне, що кожен з залів музею має свою направленість – від інформаційної про історію й розвиток пожежно-рятувальної служби, її матеріально-технічного забезпечення до попередження й навчання першим діям у разі виникнення надзвичайних подій і ситуацій. Дітям дуже подобається бувати у пожежному музеї.

Задоволені і вчителі, що мають можливість наочно показати дітям до чого може призвести недотримання правил безпеки. Тема безпеки цього тижня продовжує звучати на дитячих майданчиках, за партами та в ігрових кімнатах всієї області. Тож, сподіваємося, що телефон екстреної служби діти запам’ятали назавжди, адже хто попереджений, той озброєний.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!