«Сузір’я творчості»

02.07.14, 10:30

28 червня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку кваліфікаційних робіт випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Сузір’я творчості» до Дня молоді.

Вже десять років поспіль, починаючи з 2004 року студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка представляють кваліфікаційні роботи у виставкових залах Кіровоградського обласного художнього музею. Протягом багатьох років музей плідно співпрацює з мистецьким факультетом педагогічного університету, постійно проводить роботу по виявленню обдарованих, молодих талантів і залучає їх до експозиційно - виставкової діяльності. В стінах музею молоді художники мають прекрасну можливість разом з відомими митцями, викладачами продемонструвати свої таланти, здібності, взяти участь в різноманітних виставках і отримати певний досвід.

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка - це один із провідних навчальних закладів, що дає обдарованій молоді старт у доросле життя. Протягом багатьох років кафедрою образотворчого мистецтва та дизайну педагогічного університету виховуються вчителі образотворчого мистецтва, керівники гуртків, дизайнери та художники. Починаючи з 2004 року відвідувачі художнього музею мають можливість побачити найкращі роботи чергового випуску майбутніх фахівців.

Зустріч із творчістю молодих талантів завжди дивує несподіваним поглядом на нашу сучасну дійсність та національні традиції. Широко представлені різноманітні художні техніки, багате розмаїття тем і сюжетів, оригінальні рішення знайомих мотивів навіть у традиційних жанрах і видах мистецтва спонукають глядача до власної творчості. Але за цим стоять роки навчання, наполегливої старанності, творчих страждань і сумнівів, пошуків і знахідок. Звісно, що створення тієї чи іншої роботи формувалося під керівництвом колективу кафедри образотворчого мистецтва та дизайну - Л.В.Бабенка, Л.В.Гарбузенко, В.М.Давидова, Л.Г.Гусєвої, О.А.Пунгіної, Ю.М.Малежик, К.В.Гусєвої, Л.О.Кулініч, Т.М.Стрітьєвич, О.І.Кириченко. Саме завдяки цьому викладацькому складу, студенти опановували ази мистецтва, удосконалювали навички практичної діяльності, розвивали свої художньо-естетичні смаки.

За результатами практичної частини кваліфікаційних робіт в музеї презентовано виставку «Сузір’я творчості».

В експозиції представлено біля 70-ти робіт, які відносяться до різних видів образотворчого мистецтва, виконані в різноманітних техніках. Кожна робота по-своєму дивує унікальністю творчого задуму. В техніці олійного живопису, графіки та мішаної техніки виконані натюрморти Б.Мороз «Маки», «Іриси», А.Куліненко «Півники», «Гладіолуси», «Сокирки» Л.Ковтун «Фарби життя» архітектурний пейзаж А.Чайковської «Стародавня Греція», серія морських краєвидів А.Войцеховської «Наодинці з заходом», «Пристрасть» та «Спокій»,весняний мотив К.Попової «Березень»,осінні мотиви О.Гордій «Осіння тиша», «Хатинка корифея»,графічні роботи Б.Боссої Ресторан «PrimoViolino», А.Дерези «Вода», «Вогонь», К.Гречаної «Берегиня всесвіту», С.Грибок «Плин часу», серія робіт О.Добровольської «Замітки Силени», пейзажі Д.Олексієнка «Подільська церква Св.Миколая», «Вітряки», «Українська хатина»,О.Дубрової «Одеські краєвиди», серія робіт Ю.Кузнєцової «Яблука», роботи В.Медвєдєвої «Англійський сніданок», «Сніданок. Бельгія», «Сніданок. Франція», роботи Т.Салюк «Погляд крізь віки», «Рух у майбутнє», роботи М.Сохацької «В очікуванні нового життя».

Завжди вражають своєю експериментальністю та творчим підходом роботи, виконані в техніці художнього ткацтва та гарячого батику. На цьогорічній виставці ми можемо помилуватися гобеленами І.Ігнатьєвої «Єдина Україна» та роботою Д.Горшеніної «Жінка-птах».

З таким видом образотворчого мистецтва як витинання ознайомлює нас Я. Метлінська, а саме серією робіт «Вечір на Дворцовій».

Набувають з кожним роком все більшої популярності твори, створені в техніці графічного дизайну: Н.Тарабурова презентувала серію робіт - календар «Народні традиції» та А.Ткаченко.

Композиції з кераміки (ліплення, гончарування) привертають увагу своєю оригінальністю й незвичністю виконання. Милують око декоративна композиція С.Марачковського «Гончарне ремесло», серія робіт Л.Єрьоміної «Образ птахів в українському фольклорі»

Нікого не залишать байдужими цікаві роботи, виконані в техніці карвінг А.Скібіцької«Пташиний спів».

В техніці художня вишивка представлений чудовий триптих Н.Нетис «Степові мрії». Захоплення бісероплетінням не оминуло Н.Гавриленко і ми можемо помилуватися справжнім витвором мистецтва – серією робіт «Традиційні жіночі прикраси України».

Проведення в художньому музеї виставок, що представляють творчість молодих митців, стало вже доброю традицією. І ми сподіваємося, що і надалі триватиме співпраця між двома закладами мистецького спрямування. Отже, побажаємо випускникам творчої наснаги, міцного здоров’я, реалізації всіх задумів та віри у свої сили і можливості.

Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!