​Інспектори ДАІ здають кров, і вас закликають слідувати цьому прикладу

15.11.14, 12:00

Майже кожного дня на дорогах області стаються дорожньо-транспортні пригоди, інспектори ДАІ бачать наслідки грубих порушень Правил дорожнього руху, недбальства за кермом, та неповаги до інших учасників дорожнього руху. Як результат, гинуть люди, інші – на тривалий час потрапляють на лікарняні ліжка. Як показує практика, потерпілих у ДТП дуже часто рятує донорська кров. Також сьогодні актуальна подібна допомога і військовослужбовцям, котрі були поранені у зоні проведення АТО. Тому для багатьох інспекторів ДАІ донорство вже стало звичною справою.

У межах Національного тижня безпеки дорожнього руху, який проходить з 10 по 16 листопада 2014 року, працівники ДАІ області продовжили започатковану традицію і стали донорами для людей, які постраждали внаслідок дорожніх аварій. «Здай кров – врятуй життя» – саме під таким гаслом пройшла благодійна акція по здачі донорської крові 12 листопада. Мета її — привернути увагу громадськості до масштабів травмування та смертності учасників дорожнього руху на дорогах області та і України загалом, згадати загиблих в ДТП, АТО та висловити співчуття до сімей, які втратили рідних та близьких. Адже статистика, на жаль, невтішна: з початку року на території Кіровоградської області сталося 295 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, у результаті яких загинули 76 осіб та 350 отримали травми.

В обласній лікарні у відділенні переливання крові у Кіровограді акція «Здай кров – врятуй життя» відбулася за участю начальника сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС України в області підполковника міліції Ольги Волок, особового складу підрозділів Державтоінспекції області та представників засобів масової інформації. «Ми постійно бачимо наслідки дорожньо-транспортних пригод. Нерідко при лікуванні постраждалим необхідне переливання крові. Метою акції, як і головним завданням міліції, є збереження життя людей», — наголосила Ольга Миколаївна.

Проведення цього заходу покликане вкотре привернути увагу суспільства до питань забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху, стабілізації та зменшення кількості людських жертв у дорожньо-транспортних пригодах. Спільно з громадськими організаціями, Державтоінспекція проводить широкомасштабну комплексну профілактичну роботу, бере участь у всіх починаннях направлених на пропаганду безпеки дорожнього руху. Державтоінспекція області закликає кожного громадянина не залишатися байдужим до чужого горя, здавши кров можна врятувати чиєсь життя!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!