Український та австрійський досвід виховання особливих діток порівнювали у Кіровограді

10.06.15, 10:00

Днями до кіровоградського Центру реабілітації особливих діток завітав приємний гість - журналіст із Австрії Йоган Стейнбах. Йоган працює у Прес-службі міністра в обласному уряді краю Штирія, а подорожує Україною заради ознайомлення із життям та інтересами нашої громади, заради отримання нових знань про Україну, її людей, про проблеми і досягнення.

Мати пана Йогана працювала з особливими дітьми та займалася гарденотерапією (цей напрям реабілітації впроваджується і у кіровоградському Центрі), тож не випадково австрієць захотів ознайомитися із роботою закладу.

- Ми зустріли гостя зранку, коли розпочалися заняття. Пан Йоган із цікавістю спостерігав за дітьми та оглядав приміщення Центру. Його дуже вразила сенсорна кімната та наявність «живих куточків» з рибками та тваринками, - розповідає директор установи Анна Заботкіна. Також, пан Йоган був присутнім на занятті із гарденотерапії та зробив багато фотознімків на пам'ять.

Іноземний журналіст звернув увагу і на те, що у закладі знаходяться і діти із важкою патологією. Тим часом в Австрії існує кілька рівнів обслуговування дітей-інвалідів – це і спеціальні школи, і центри та індивідуальні відвідування фахівцями дітей вдома (для найскладніших випадків). Натомість інтернатних установ закритого типу, як в Україні, у Австрії немає давно - діти проживають у родинах та державна програма забезпечує їм якісні послуги в силу їх психофізичних можливостей.

Наостанок пан Йоган отримав подарунок від дітей, який вони зробили своїми руками та залишив письмове побажання Центру. І викладачі, і діти закладу дякують пану Йогану за візит і запрошують знову в гості.
Окрема вдячність студентці Кіровоградського педагогічного ліцею Катерині Заботкіній за домогу у якості перекладача і журналісту Ольгі Гріднєвій - за супровід австрійського колеги!

Австрійський журналіст присвятив свою літню відпустку подорожі в Україну




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!