Крим і Кіровоград – творчі побратими

30.07.15, 18:00

Днями в обласному художньому музеї, у рамках роботи «Музичної вітальні», у черговий раз зібрались шанувальники музичного мистецтва та поетичного слова за участі Клубу авторської пісні та поезії «Байгород». Цього разу щоб познайомитись з творчістю заслуженого працівника культури Автономної республіки Крим, члена Національної спілки театральних діячів України, Національної спілки журналістів України та Національної спілки композиторів України Юрія Хропаченка на творчому вечорі «Наш Крим і Кіровоград – творчі побратими».

Юрій Вікторович відомий по всій Україні як талановитий режисер, який ставив спектаклі в театрах Львова, Дніпропетровська та Черкас, поет і композитор, який неодноразово проводив творчі зустрічі, збираючи шанувальників свого таланту. На цей захід до музею завітали найближчі друзі виконавця – члени Кіровоградських літературних об’єднань «Парус» та «Степ», поети, музиканти, художники та прихильники авторської пісні.

Творчий вечір розпочала член Національної спілки письменників України Антоніна Корінь, яка познайомила гостей із творчістю артиста та режисера Юрія Хропаченка та з його дружиною Ноною Деньгіною. Антоніна Михайлівна Корінь продекламувала присвячені їм твори.

Далі на сцену вийшов один із засновників та організаторів клубу авторської пісні «Байгород» Віктор Халявко, який виконав для присутніх пісню «Зелене небо». За ним на сцену був запрошений, заслужений працівник культури Автономної республіки Крим, який в свій час працював артистом у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького Юрій Хропаченко, який подарував глядачам, під їх овації вірші «Той, що проходить планетою Земля», «Но мы в Европу так и не вошли» та пісні: «Родина», «Журавлик» та «Все починається з любові».

Після виступу, який розкрив цікавий внутрішній світ кримського режисера він розповів про цікаві моменти своєї творчої біографії. В своїх творах він поетизує дружбу, кохання, родину, Вітчизну, добро та вірність. Під час творчого вечора прозвучали пісні та вірші у виконанні Світлани Ніколаєвської, Володимира Курченка, Наталії Шнітке, Тетяни Березняк та Адель Гресь.

У зв’язку з подіями в нашій країні серед виступів членів клубу звучали тексти з патріотичним забарвленням Олени Буянової. Сергій Осадчий – голова Кіровоградської обласної громадської організації «Об’єднання болгар «НАШИТЄ ХОРА»» привітав актора з творчим вечором, висловив свої неймовірні враження від його творчості та запросив до співпраці з Об’єднанням болгар. Директор поліграфічного підприємства «Код» Віктор Лисенко теж приєднався до вітань та побажав Юрію Вікторовичу опублікувати першу збірку віршів та пісень.

Наприкінці зустрічі Віктор Халявко привітав Юрія Хропаченка та виконав пісню «Что за жизнь у нас ребята». Гості та друзі митця відмітили те, що Юрій Вікторович своєю творчістю вніс неоціненний внесок в культурний простір України. Захід відбувся в теплій, дружній атмосфері, присутні побажали актору успіхів, натхнення та нових творчих звершень. Тетяна Костенко, науковий співробітник відділу Кіровоградського обласного художнього музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!