Все найкраще - дітям у Піщаний Брід, бо вони - особливі!

25.09.15, 14:00

Вже не один рік товаришують кіровоградські банкіри та учні Піщанобрідської школи-інтернату. І знову службова автівка ПриватБанку, долаючи бездоріжжя та постійний цейтнот часу, прибула до Піщаного Броду, що на Добровеличківщині. Тут на них уже чекали і вихованці і вихователі. Адже банкіри пообіцяли подарувати необхідні речі для навчання та творчості. До речі, усі привезені подарунки банкіри придбали за рахунок особистих коштів та тих, які отримали за вироби своїх юних друзів, продані на виставці, що проходила у банку.

Подарунки вигружали та одразу і роздивлялись. Спочатку спробували, як працюють обидві швейні машинки, роздивлялись кольори ниток та якість бісеру для вишиванок. Потім зазначили, що канви їм завжди не вистачає та пообіцяли підготували гарні роботи для виставки-продажу, яку банкіри знову проведуть в обласному центрі. Банкіри придбали дітям ще й зошити та ручки, але вони сподобались лише вихователям ): Ну кому хочеться сідати за підручники та зошити у таку чудову, до цього часу літню погоду.

“Ми виховуємо наших учнів через працю. Адже це - особливі дітки, які мають проблеми з нервовою системою, з вадами розумового розвитку. А вишивка, в’язання, шиття заспокоюють, укріплюють нервову ситему, - розповідає Олена Козак, заступник директора з навчальної роботи Піщанобрідської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату І-ІІ ст. Добровеличківського району Кіровоградської області. - У нас усі дітки уміють шити, вишивати, в’язати. Ми самі виготовляємо собі костюми для творчих виступів на всі свята. До речі, найкращі вишиванки та костюми виходять у хлопчиків. У нас є свої майбутні Слави Зайцеві та Андре Тани”.

“Ці дітки вже стали нам рідними, - розповідає Раїса Килимниченко, заступник директора Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку. - Ми цікавимося кожним з них. Переймаємося важкими, зовсім не дитячими, долями, проблеми зі здоров’ям, не забуваємо і про потреби. Завжди цікавимось, як складається подальший життєвий шлях випускників. Ось дізнались, що скоро станемо бабусями і дідусями (посміхається). У співочої Наталки, що зачаровувала нас своїм співом, скоро народиться малеча. Вона вже встигла стати не лише студенткою Піщанобрідського коледжу, але й гарною дружиною. Юний шаховий геній, за якого ми хвилювались через проблеми з психікою, вже повернувся з лікарні і продовжує поєднувати заняття в школі з удосконаленням шахової майтерності. Познайомились і з новими учнями, які прибули до школи у цьому навчальному році”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!