Кожен учасник АТО може звернутися до громадської приймальні

30.09.15, 16:00

У Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбулася зустріч демобілізованих учасників АТО із юристом громадської організації «Території успіху» Євгеном Гурницьким. Якщо ще буквально нещодавно ці люди боронили нашу країну, то зараз опинилися у ситуації, коли допомога необхідна їм самим.

Питання, озвучені учасниками АТО, стосувалися неправомірного звільнення з підприємства, невиплати компенсацій, пільг та найболючішого на даний час земельного питання. У ході жвавої дискусії юристом ГО «Територія успіху» були надана первинна юридична допомога у вигляді порад і консультацій. За словами Євгена Гурницького, демобілізованим учасникам АТО ні в якому разі не потрібно погоджуватися на звільнення за згодою сторін у разі скорочення на підприємстві, адже у цьому разі вони не мають права впродовж перших трьох місяців отримувати державну допомогу.

Також у разі розширення штату підприємства, вони вже не матимуть права поновитися на місце, яке було скорочено. Проте в учасників АТО з цього приводу своя думка – якщо роботодавець хоче скоротити людину, він знайде спосіб як це зробити. Зокрема, один із колишніх працівників ПРАТ «Креатив» розповів, що його змусили написати заяву на звільнення за власним бажанням та затримали майже на місяць зароблені кошти. Ця тема виявилася болючою і для інших учасників заходу. Дехто нарікав, що їм відшкодування не виплатили взагалі, а один із учасників АТО розповів, що його мобілізували на війну настільки швидко, що він не мав змоги юридично закрити своє приватне підприємство. Тепер, по поверненню, йому нарахували пеню і зараз чоловік не може стати на облік центру зайнятості, адже йому для цього треба виплатити пеню, а він цього зробити не може, бо не має на це коштів. Зараз чоловік подав позов до суду і сподівається на позитивне вирішення своєї справи.

Саме тому з такими питаннями кожен учасник АТО може звернутися до громадської приймальні ГО «Територія успіху» та отримати безкоштовну юридичну допомогу за адресою м. Кіроворад, вул. Єгорова 40, оф. 215, або за телефоном (0522) 27-93-27.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!