Юні кіровоградці ​розповіли, як їхні предки пережили роки воєнного лихоліття

11.11.15, 16:00

Нещодавно у Національній бібліотеці України для дітей відбулося нагородження переможців Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду», організацією якого на Кіровоградщині опікувалася обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г. Шевченка. На урочисте свято до м. Києва запросили разом з батьками і двох юних земляків, авторів творчих робіт, які посіли почесні перше та друге місця, а саме: Ситник Дмитро у віковій категорії 6-11 років (м. Кіровоград), Зінченко Наталія у віковій категорії 12-16 років (м. Бобринець).

Ситник Дмитро та Зінченко Наталія
Ситник Дмитро та Зінченко Наталія
У своїх творах діти розповіли про представників родин, які пережили страшні роки воєнного лихоліття Другої світової війни. Церемонія нагородження для дітей-переможців була хвилюючою, адже в ній взяли участь Перший заступник Міністра культури України Ігор Ліховий, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей А.І. Гордієнко, співорганізатори конкурсу, члени головного журі, друзі бібліотеки та багато інших поважних гостей.
Подарунком родинам переможців стало відвідування Національного музею історії України у Другій світовій війні, екскурсія Національною бібліотекою України для дітей та святковий концерт. Організаторами конкурсу передбачено, що кращі творчі роботи можна буде побачити в спеціалізованих бібліотеках України для дітей: після Києва пересувна виставка експонуватиметься в інших регіонах країни.

текст -
Н. Расторгуєва, Зав. відділом розвитку дитячих бібліотек і маркетингу Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!