Бути двадцятирічною: Діана Глущенко

18.12.17, 12:00

Історію 20-річної Діани Глущенко із Новоукраїнки, чия майстерність у навчанні допомогла дівчині із невеликої сільської школи стати студенткою факультету міжнародних відносин, розкажуть у міжнародному проекті «Being 20: profile of a generation» (англ. «Бути двадцятирічними: Профіль покоління»).

Серія відео сюжетів «Бути двадцятирічними: Профіль покоління» відображає світ молоді, яка мешкає у сусідніх із Європою країнах Близького Сходу та Північної Африки, та втілюється у життя командою проекту «OPEN Media Hub» під керівництвом консорціуму на чолі із Фундацією Томсон (Великобританія). Проект «Бути двадцятирічними: Профіль покоління» розглядає через призму камери та людських історій проблеми, що постають перед молоддю та суспільством а також пристрасті та успіхи, політичні і культурні уподобання цього покоління.

Кіровоградщина і Україна буде представлена у проекті через історію, що її створить про студентку Діану Глущенко команда у складі журналістки Вікторії Талашкевич, оператори Олени Карпенко та відеомонтажера Андрія Флоренка. Діана навчається у великому місті Дніпро, але постійно повертається до рідного містечка у сільській місцевості центральної України, щоб допомагати місцевій громаді.

- Ми плануємо знімати Діану і в Дніпрі, щоб показати її повсякденне життя як студентки, і вдома у Новоукраїнці, звідки вона родом, щоб показати її школу та місцеву громаду, - розповідає Вікторія Талашкевич.

Вся історія у сюжеті буде йти від імені Діана, а не журналістів. Це її історія - про те, як вона стала дорослою, і як разом з Україною зростає її незалежність. Про те, як молода лідерка, отримуючи знання і досвід, використовує їх, щоб збагатити рідне місто.

- Ми прагнемо показати місточки поміж двома світами - великим індустріальним містом Дніпро, і невеликим містечком у сільській частині України. Наша команда зосередить увагу на відмінностях та подібностях, а також на тому, що сучасна система незалежної оцінки в школах дає шанс найкращим дітям отримати чудові знання та використати їх у місцевих громадах, - розповідає Вікторія Талашкевич.

Суттєву підтримку проекту надає Кіровоградська філія ПАТ НСТУ, в ефірі однієї з програм якої вже у лютому буде показано сюжет про Діану. Також планується опублікувати історію Діани та лонгрід із відео на сайті tusovka.kr.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!