​«Чужа» власність на Болгарському узбережжі

23.12.17, 12:00

Нардеп від «БПП» Костянтин Іщейкін переписав нерухомість на сонячному березі на тещу та помічника, пишуть «Наші гроші». Квартиру у болгарській Варні він продав тещі у 2014, а компанію перереєстрував на помічника влітку 2016. Про це свідчать витяги з майнового та бізнесового реєстрів Болгарії.

Квартира у курортному містечку має площу 72 кв. м. Поряд з нею є й паркомісце, також продане тещі нардепа Вірі Пантелеймонівні Кальник. Як свідчить витяг з реєстру нерухомості Болгарії, Іщейкін з дружиною Юлією придбали нерухомість у 2008 році за 78 233 BGN (40 тис. євро), а продали у 2014 році у півтори рази дешевше – за 49 763 BGN (25 тис. євро). За ринковими цінами подружжя Іщейкіних мало б виручити за апартаменти орієнтовно 73 тис. євро.

У декларації ж за 2014 рік доходи від продажу квартири не з’явились. Болгарської нерухомості не було у його декларації за 2013 рік. Про те, що нардеп позбувся ще й бізнесу, стало відомо з комерційного реєстру Болгарії. Компанію «Юкон Інвест», співзасновниками якої були Костянтин з дружиною Юлією, він перереєстрував на помічника Сергія Соколовського. При цьому нардеп не задекларував ані компанії у 2015 році, ані доходів від продажу корпоративних прав у 2016.


За матеріалами видання «Наші гроші» підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!