​Вільшанка готова об’єднати навколо себе громаду

08.03.18, 18:00

Вільшанський район – один із найменших за чисельністю районів на Кіровоградщині, але тут громада надзвичайно згуртована та орієнтована на результат. Свідченням тому – рішення, що його прийняли учасники громадських слухань, котрі відбулися шостого березня. На відміну від багатьох великих за чисельністю районів, де досі тривають дискусії, на Вільшанщині взято курс на об’єднання в одну територіальну громаду.

За інформацією сайту Вільшанської райради, наразі район має одну селищну раду та 14 сільських рад, які об’єднують 24 населені пункти із центром у смт Вільшанка, і в яких мешкає загалом понад тринадцять тисяч осіб.

- У Вільшанському районі живуть активні та ініціативні люди, які представляють різні національності, зокрема, тут чимало нащадків переселенців з Балкан та Болгарії, і переважна більшість населення об’єднана ідеєю розвитку території, яка є рідною для них та їхніх родин, - зазначає Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою». Олега Петровича запросили виступити на громадських слуханнях з приводу створення на Вільшанщині об’єднаної територіальної громади за принципом «один район – одна громада».

- Слухання проходили динамічно і навіть дещо напружено, адже кожен хотів висловити свою думку і відстояти власну позицію та бачення майбутнього Вільшанського району, - ділиться враженнями Олег Яременко. За його словами, на громадському обговоренні в селищі Вільшанка, яке відбулося 6-го березня, жителі громади більшістю голосів усіх, хто взяв участь у голосуванні, прийняли рішення інціювати процес об’єднання. Наступним кроком стане розгляд результатів обговорення на сесії селищної ради. Сподіваємося, що депутати Вільшанської селищної ради прислухаються до голосу громади.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, за зверненням громад, постійно забезпечує інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!), телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!