​Фототриптихи Мирослави Липи

16.11.21, 16:00

У Кропивницькому відкрилася виставка світлин молодої художниці, кандидатки в члени Національної спілки фотохудожників України Мирослави Липи.

Ініціатором створення виставки стала обласна організація фотомитців, яку підтримала обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського. Експозиція складається з 39 фотографій, розділених на триптихи.

За словами куратора виставки Сергія Лесіва, світлини можна сприймати по-різному: як окремі історії, або, не вдивляючись в обличчя, як розповідь про одну дівчину. Задумливу, примхливу, мрійливу, пристрасну, натхненну.

«Я сподіваюсь, що ця виставка стане новим поштовхом для популяризації фотомистецтва. Щоб митці більше знімали і показували свою творчість», - висловив свою думку відомий кропивницький фотограф Олександр Майоров.

На думку завідувачки відділом мистецтв бібліотеки Світлани Ушакової, цінність виставки вже в тому, що вона привчає глядача відноситися до фотографії не як до чогось гарненького та антуражного, а саме як до меседжу, до філософського бачення світу фотохудожником.

«Для митця відкриття персональної виставки, дійсно, добрий крок вперед. Одна справа дивитися фотографії на екрані чи роздрукувати одну чи дві. Інша – завдяки виставці бачити, куди ти рухатимешся далі. Мені уже сподобалося, що світлини зібрані в триптихи. Іноді однієї фотографії мало, щоб розповісти історію», - зазначила одна з героїнь мисткині художниця Ольга Краснопольська.

Мирослава зізналася, що, дійсно, їй хотілося, щоб історія розвивалася не в одній фотографії.

«Так, сьогоднішня виставка це звіт, підсумок якоїсь діяльності за певний час. Кожна фотографія це якась думка, якесь слово, яке я хочу сказати. Дякую, що прийшли почути це слово. Далі буде щось нове», - звернулася до присутніх фотохудожниця.

Виставка Мирослави Липи «Триптих» в бібліотеці Чижевського експонуватиметься до кінця року.


авторка - Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!