Рятувальники розповіли дошкільнятам про важливість правил безпеки

10.03.20, 14:00

Щоб безпека стала основою життя, формувати її навички потрібно у дітей із самого малечку. Адже малі дослідники у своїх експериментах нерідко заходять так далеко, що потрапляють у біду. Працівники Служби порятунку дуже добре знають, якою непоправною трагедією можуть закінчитися невинні дитячі пустощі, тому і взяли собі за правило, якомога частіше бувати у дитячих колективах, щоб подружити малечу з культурою безпеки.

10 березня працівників Управління ДСНС в області радо зустрічали вихованці дошкільного закладу №46 «Краплинка» м. Кропивницький. Рятувальники нагадали малятам, що робити, коли в будинку чи у квартирі виникла пожежа, як поводитись біля водойм, чому не можна на вулиці брати чужі іграшки, торкатись пакетів та згортків. Під час рухливих ігор і змагань дошкільнята познайомились з професією пожежного-рятувальника, дізнались, за яким номером телефону викликати різні служби екстреної допомоги. А також охоче відгадували загадки, продовжували фрази про безпеку, міряли протигази і каски рятувальників.

Упродовж року малюків чекає ще не одна така акція. І не лише в садочках та школах обласного центру, а також і в районах. Адже немає нічого ціннішого, понад людське (тим більше – дитяче) життя, а подібні заходи, підготовлені і проведені у тісній співпраці рятувальників і педагогів, як показує практика, є найдієвішим способом привчити дітей дбати про власну безпеку.

У ДСНС України у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!